Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 szt
wędzony boczek 80 gram
cytryna 1 szt
mąka 1 łyżeczka
sól
pieprz
cukier
śliwki suszone 50 gram
wino czerwone 100 ml
kapusta czerwona 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta

Kapustę poszatkować i ugotować. Pokrojony w kostkę boczek wysmażyć, dodać cebulę i zeszklić. Odcedzoną kapustę wymieszać z winem i sokiem z cytryny, dodać boczek z cebulką, oprószyć mąką i wymieszać. Przyprawić solą , pieprzem i cukrem, zagotować i dodać suszone śliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak