Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona cebula z ziemniakami i fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 50 dag
ser feta 1 op.
oliwa 2 łyżka
płatki migdałowe 5 dag
bulion warzywny 0,5 szkl.
tymianek 0,5 (suszony)
cebula czerwona 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona cebula z ziemniakami i fetą

Cebulę obrać i pokroić w ćwiartki (mniejsze na połówki), lekko rozsunąć warstwy. Ziemniaki wyszorować i pokroić w plasterki. W naczyniu żaroodpornym układać na przemian ziemniaki i cebulę. Zalać bulionem, skropić oliwą i posypać tymiankiem. Przykryć folią aluminiową i piec godzinę w 220 st. C. Kiedy warzywa będą miękkie, zmniejszyć temperaturę do 180 st. C, zdjąć folię, posypać pokruszoną fetą i płatkami migdałów, Piec ok. 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 23.07.2012 19:10
bardzo fajna sałatka
cukiereczek 12.04.2012 08:59
pomysłowe danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak