Czerstwy chlep

Czerstwy chlep

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 szt
  • sól

    1 szczypta
  • chleb

    5 kromki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czerstwy chlep

Wbijamy jajko do głębokiego talerza, dodajemy szczyptę soli
i mieszamy widelcem, aż żółtko połączy się z białkiem. Maczamy kromkę chleba z jednej i drugiej strony i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy
na małym ogniu, aż się zarumienią.

Idealnie smakują z ketchupem lub dżemem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

marta639 17.09.2010 21:01
Nie za bardzo dla mnie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat