Czernina

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • włoszczyzna

  • soku z cytryny

    2 łyżki
  • suszonych śliwek

    7
  • mąki

    1 łyżka
  • śmietany

    1/3 szklanki
  • sól, pieprz, cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krew mieszamy z sokiem z cytryny. Włoszczyznę obieramy i wrzucamy do garnka zalewając 1 l wody, wrzucamy też podroby. Przyprawić do smaku. Gotować do miękkości. Suszone owoce należy wcześniej namoczyć w wodzie. Po namoczeniu wrzucamy do garnka i gotujemy do miękkości. Wszystko zalewamy krwią i zaprawiamy mąką zmieszaną ze śmietana. Cały czas mieszamy aby nie powstały grudki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kotlet 26.09.2010 12:04
bardzo odżywcza zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat