Czernina

Czernina

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaczka

    kawałki mięsa szyja ,kości od piersi,żołądek,s
  • marchewka

    2 szt
  • por

    1/2 szt
  • śliwki suszone

    4-5 szt
  • jabłka

    4-6 kawałków
  • kaczka

    ok1 szkl krwi
  • śmietana

    ok2 łyżki kwaśnej
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • ziele angielskie

  • ocet

  • sól

  • pieprz

  • cukier

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czernina

Mięso umyć, zalać wodą i postawić do gotowania. Warzywa oczyścić, umyć i razem z liściem laurowym i zielem angielskim dodać do mięsa. Ugotować rosół.
Mięso i warzywa wyjąć. Dodać owoce, można dodać szklankę kompotu z wiśni . Razem pogotować. Dodać krew, zagęścić troszkę mąką i na koniec dodać śmietanę. Doprawić do smaku.
Podawać z makaronem albo ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat