Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czernina

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka kawałki mięsa szyja ,kości od piersi,żołądek,s
marchewka 2 szt
por 1/2 szt
śliwki suszone 4-5 szt
jabłka 4-6 kawałków
kaczka ok1 szkl krwi
śmietana ok2 łyżki kwaśnej
mąka pszenna 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
ocet
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Czernina

Mięso umyć, zalać wodą i postawić do gotowania. Warzywa oczyścić, umyć i razem z liściem laurowym i zielem angielskim dodać do mięsa. Ugotować rosół.
Mięso i warzywa wyjąć. Dodać owoce, można dodać szklankę kompotu z wiśni . Razem pogotować. Dodać krew, zagęścić troszkę mąką i na koniec dodać śmietanę. Doprawić do smaku.
Podawać z makaronem albo ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak