Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśniowe placuszki z anyżem i kardamonem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mąka 100 ml
mleko 100 ml
cukier brązowy 2 łyżki
wiśniówka 1 łyżka
czereśnie 1 szklanka
płatki migdałowe 2 łyżki
sól szczypta
olej do smażenia
anyż
kardamon 1 mielony

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśniowe placuszki z anyżem i kardamonem

1. Jajko miksujemy ze szczyptą soli.
2. Dodajemy wiśniówkę i cukier, cały czas mieszając.
3. Stopniowo przesiewamy mąkę.
4. Dolewamy mleko.
5. Dosypujemy przyprawy, przestajemy miksować i odstawiamy.
6. Dodajemy migdały.
7. Wyjmujemy pestki z czereśni i delikatnie rozdrabniamy (np. blenderem).
8. Owoce dodajemy do ciasta i mieszamy dokładnie łyżką.
9. Pieczemy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju.
Podajemy posypane cukrem pudrem i płatkami migdałów.
SMACZNEGO !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarchiochaKucharzy 17.11.2013 11:25
super!!uwielbiam
Klausia 22.06.2013 19:05
zdecydowanie zasługuje na "smaczne" ;)
V_kuchareczka 20.06.2013 10:36
na pewno są przepyszne
joanna__s 20.06.2013 08:55
Muszą być bardzo smaczne.
Mniam 20.06.2013 07:33
Smakowicie się zapowiadają.
babajaga1969 19.06.2013 23:53
pyszne dodatki
adelajda 19.06.2013 22:00
muszą byc smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak