Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśniowe kieszonki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
czereśnie 1 szklanka
mięta 1 łodyga
ser żółty 5 dag
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat świeżo mielona
miód 1 łyżka
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśniowe kieszonki

Kroki postępowania

1
Umyte i osuszone mięso dzielimy na dwie części. W przygotowanych połówkach fileta nacinamy „kieszenie”. Nacięcia jak i wierzch filetów oprószamy do smaku świeżo mieloną sola i pieprzem.
Krok 1 - Czereśniowe kieszonki foto
2
Pozostawiamy całość na około 0,5 godzimy do lodówki. Między czasie przygotowujemy nadzienie.
Miętę siekamy. Czereśnie myjemy, osuszamy i drylujemy. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Tak przygotowane składniki łączymy ze sobą i doprawiamy do smaku przyprawami i miodem.
Krok 2 - Czereśniowe kieszonki foto
3
Przygotowane wcześniej filety napełniamy farszem.
Krok 3 - Czereśniowe kieszonki foto
4
Brzegi spinamy wykałaczkami. Napełnione mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy olejem i pieczemy około 30-35 minut w 180˚C.
Upieczone kieszonki wyjmujemy, kroimy w plastry i podajemy.
Krok 4 - Czereśniowe kieszonki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.12.2015 00:52
Dobre takie.
olkaaa 26.12.2015 11:58
fajny pomysł
gosia56 26.12.2015 09:39
na pewno pyszne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak