Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśniowe eton mess

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 400 g
śmietana 30% 400 ml
bezy 16 małych sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśniowe eton mess

Czereśnie myjemy i osuszamy na sicie. Każdą przekrawamy na pół i usuwamy pestkę.

Śmietanę ubijamy na sztywno, a bezy kruszymy.

Do czterech pucharków/szklanek rozdzielamy połowę czereśni. Na nie wykładamy połowę bitej śmietany i połowę pokruszonych bez.

Czynność jeszcze raz powtarzamy. Dekorujemy wedle gustu - podajemy od razu po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 08.11.2016 14:34
temu deserowi nie można się oprzeć :)
Patrycja33 08.11.2016 14:10
Bardzo szybki i smaczny deser
Edith85 08.11.2016 13:58
Uwielbiam ☺
mirosława4 08.11.2016 11:33
niebo w gębie !
RenataZ-et 08.11.2016 11:06
super deser!
molanka 08.11.2016 11:06
wygląda apetycznie
Madzai 08.11.2016 10:50
Słodkości ;)
Malinka 08.11.2016 10:17
Świetny deserek, zjadłabym ze smakiem !
Krystyna32 08.11.2016 08:51
apetyczny deser
Docherro 08.11.2016 08:03
pyszności:)
gusia1000 08.11.2016 01:44
Dobry deser.
Franciszek 08.11.2016 01:11
dobry deser
MagdalenaIC 08.11.2016 01:03
Pyszny deser :)
MałaMi89 07.11.2016 23:59
Cudny deser!
MAR3STA 07.11.2016 22:36
Na pewno będzie mi smakować
Iwusia 07.11.2016 22:08
wspaniały deser :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak