Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśnie we własnym syropie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czereśnie 2 kg
cukier 900 g

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśnie we własnym syropie

Czereśnie dokładnie myjemy. Drylujemy i pozbywamy się ogonków. Używamy tylko całych i świeżych, niezbitych owoców. Wrzucamy na patelnię, zasypujemy cukrem i gotujemy na małym ogniu. Mieszamy cały czas owoce. Cukier powinien całkowicie się rozpuścić a jagody powinny wypuścić swój prawdziwy sok. Proces powinien trwać do godziny. Wlewamy bardzo gorące czereśnie wraz z syropem do wyparzonych słoików. Ja osobiście nie pasteryzowałem. Odwracamy dnem do góry i czekamy do całkowitego wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 21.06.2016 18:17
smakowitości
irenka 31.07.2015 20:58
pychotka,uwielbiam czereśnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak