Czereśnie w syropie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czereśnie

    4 kg
  • cukier

    1 szkl.
  • woda

    3 litry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poupychać umyte całe owoce do słoików, zalać syropem (szklanka cukru na litr wody). Zamknięte słoiki poustawiać ciasno w dużym garnku wyłożonym ściereczką, zalać wodą do 3/4 wysokości słojów i gotować przez 30 minut. Ciepłe odstawić do góry dnem pod ściereczką i schować do spiżarni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 18.12.2011 10:29
pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat