Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czereśnie w słoiczkach na zime

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie
woda
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Czereśnie w słoiczkach na zime

czereśnie drylujemy i wkładamy do słoika, tak aby zajmowaly wiecej niz pół jego objętosci. w zależnosci od ilosci zapełnionych słoików ustalamy ilosc zalewy. Na 1 litr wody przypada ok 40 dag cukru. Zalewe gotujemy i wlewamy do słoiczków pasteryzujemy ok 15 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 10.05.2012 09:09
zazdroszczę takich zapasów.
Justyna Jussstiii 01.08.2011 08:23
super
ela16 11.07.2011 13:29
super
PaniMISIOWA 08.06.2011 10:01
uwielbiam takie kompociki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak