Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czereśnie drylowane we własnym soku na zimę

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czereśnie 3 kg.
cukier 1 kg.
sok z cytryny 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: czereśnie drylowane we własnym soku na zimę

czereśnie przebrać umyć i wydrążyć pestki w drylownicy.Po skończeniu drylowania włożyć je do miski skropić sokiem z cytryny wymieszać aby zachowały swą barwę i przesypać je cukrem wymieszać i odstawić aby puściły sok na ok.2 godziny można dłużej.Po tym czasie wkładać je do umytych słoików zalać sokiem który puściły szczelnie zakręcać słoiki i pasteryzować od zagotowania się wody ok.10-15min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 25.09.2012 15:10
pycha
Łukasz15 17.07.2012 12:27
Super
aginaa 05.07.2012 21:00
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak