Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czeko-porzeczka z marcepanem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarna porzeczka 0,5 kg
cukier 1 szklanka
masa marcepanowa 75 g
czekolada gorzka 50 g
żelfix 0,5 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Czeko-porzeczka z marcepanem

Porzeczki umyć, usunąć gałązki i listki. Wymieszać z cukrem i odstawić na noc.

Odmierzyć odpowiednie ilości marcepana (użyłam w gorzkiej czekoladzie) i czekolady. Zmiksować je w rozdrabniaczu lub zetrzeć na tarce.

Porzeczki wymieszać z żelfixem i marcepanem i zagotować. Dodać czekoladę i mieszając podgrzewać aż się ona rozpuści. Zagotować i szybko napełnić wyparzone słoiki. Wytrzeć brzegi, zakręcić i odstawić do góry dnem aż ostygną. Wtedy można je wynieść do piwnicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 05.01.2014 20:42
Robię porzeczkę i wiśnie z migdałami i marcepanem - czasami wzmacniam amaretto, nalewką porzeczkową lub innymi % ... Też ucieram marcean na tarce (duże oczka), żeby się zupełnie nie rozpadł :)
Mysiunia 02.11.2013 07:45
oryginalne :)
RenataZ-et 11.10.2013 22:07
wow-ale musi być smaczny!
fotoviderek 10.09.2013 07:47
Uwielbiam wszystko z marcepanem:)
Katarzyna59 10.09.2013 07:25
coś fantastycznego
Mniam 09.09.2013 17:17
Z marcepanem, bardzo ciekawe.
Kuchenka 09.09.2013 16:58
zjadłabym chyba cały ten słoiczek :)
IwonaDD 09.09.2013 15:08
spróbowałabym z przyjemnością
Renata9 09.09.2013 14:42
bardzo fajny przepisik
Patriszja
Patriszja 09.09.2013 14:00
SUPR PRZEPIS
Megg 09.09.2013 13:29
pyszności!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak