Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy sernik na zimno

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

piernik 20 dag - korzenny
powidła śliwkowe 2 łyżki
spirytus 1 łyżka

Masa serowa

czekolada gorzka 20 dag
twaróg 25 dag - homogenizowany waniliowy
śmietana kremówka 200 ml
śmietan fix 1 opakowanie
czekolada 2 łyżki - płatki

Porada

Sernik można wstawić do lodówki ,jeżeli nie spieszy się nam i mamy mały apetyt.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy sernik na zimno

Kroki postępowania

1
Pierniki korzenne pokruszyć i wymieszać z powidłami i spirytusem. Masą wyłożyć dno tortownicy - 18 cm.
Krok 1 - Czekoladowy sernik na zimno foto
2
Do rondelka o grubym dnie wsypać połamaną czekoladę i wlać 2 łyżki kremówki. Mieszając stopić czekoladę. Odstawić.
Ubić kremówkę i połączyć z serkiem.
Krok 2 - Czekoladowy sernik na zimno foto
3
Do masy serowej wmieszać czekoladę niezbyt dokładnie, zostawiając grudki.
Krok 3 - Czekoladowy sernik na zimno foto
4
Wstawić do zamrażalnika na 1 h.
Krok 4 - Czekoladowy sernik na zimno foto
5
Rozłożyć na pokruszonych piernikach,
Krok 5 - Czekoladowy sernik na zimno foto
6
wierzch polać czekoladą i
Krok 6 - Czekoladowy sernik na zimno foto
7
ozdobić płatkami czekoladowymi.
Krok 7 - Czekoladowy sernik na zimno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 30.11.2014 10:51
i znów kusisz smakołykami.Rewelacyjny sernik
Alex_M 29.11.2014 23:11
wspaniały :)
Renataj 29.11.2014 20:24
U mnie również takie apetyczne ciacho w lodówce by zbyt długo nie wystoi:)
Renata9 29.11.2014 17:30
rewelacyjne ciacho, aż ślinka leci :-)
Rysia 29.11.2014 15:05
Bardzo pociągające.
Krewa007 29.11.2014 15:02
Ciasto wygląda rewelacyjnie:)
Sroczka 29.11.2014 15:01
Ależ ten serniczek musiał być pyszny.
Lis 29.11.2014 14:59
Wygląda jak małe arcydzieło:)
Magda60 29.11.2014 14:02
bardzo dobre
kasia.s 29.11.2014 13:54
To ciasto do mnie krzyczy żeby je zrobić, a później zjeść;)
ben-ka 29.11.2014 12:09
Raczej w lodówce długo by u mnie nie stał:)Bardzo ciekawy spód proponujesz, a ciasto wygląda mega apetycznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak