Czekoladowy sernik gotowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajek

    5 sztuk
  • mąki pszennej

    1 szklanka
  • proszku do pieczenia

    1,5 łyżeczki
  • cukru

    0,5 szklanki
  • kakao

    2 łyżeczki
  • soli

    1 szczypta
  • ser waniliowy w wiaderku

    1 wiaderko
  • margaryny

    1 kostka
  • cukru waniliowego

    1 opakowanie
  • cukru

    3/4 szklanki
  • jajek

    3 sztuki
  • budynie czekoladowe

    2 opakowania
  • DODATKOWO:

  • herbatników

    3 opakowania
  • delicje

  • lukier

  • wafelek

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka odzdielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno. Dodać cukier a następnie żółtka. Mąkę wsypać z proszkiem do pieczenia i kakaem. Wymieszać i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 minut w 180 stopniach. Masa: Margarynę roztopić w garnuszku. Wsypać cukier oraz cukier waniliowy. Następnie dodać ser w wiaderku oraz rozmącone jajka. Wymieszać i zagotować. Wsypać budynie i energicznie wymieszać do jednolitej masy. Połowe masy serowej wyłożyć na biszkopt. Ułożyć herbatniki i wyłożyć pozostałą część masy serowej. Wyrównać. Delicje pokroić i ułożyć na wierzch. Wafelek rozkruszyć i obsypac ciasto. Polukrować. Wstawic do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 25.05.2014 16:33
ale pyszny serniczek
everay 03.11.2013 16:50
wygląda apetycznie:)
Andrzej8 03.11.2013 16:36
świetny sernik
Katarzyna34 03.11.2013 16:08
wygląda super
Jadwiga/Jaga85 03.11.2013 14:01
Bardzo ciekawy przepis!
agnieszka214 03.11.2013 13:51
serniki to ja bardzo lubie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat