Czekoladowy MIŚ

Czekoladowy MIŚ

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    1 szklanka
  • kakao

    3 łyżka
  • margaryna w kostce

    1,5 kostki
  • mleko

    1 szklanka
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżka
  • herbatniki

    3 paczki
  • rodzynki

  • orzechy włoskie

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czekoladowy MIŚ

Cukier, kakao, margarynę zagotowujemy masę. Mleko i żelatynę mieszamy ze sobą i wlewamy do zimnej masy. Trzy paczki herbatników kruszymy, orzechy siekamy na grube kawałki dodajemy do masy i przelewamy do formy. Można dodać jeszcze rodzynki. Czekamy aż masa zesztywnieje. SMACZNEGO.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat