Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy makaron
Mąkę przesiać przez sito.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać, zagnieść elastyczne ciasto.(jeśli jest zbyt gęste to dolać odrobinę wody.)
Kulę z ciasta włożyć do foliowego worka i odłożyć na 15 minut.
Ciasto podzielić na 2 części, jedną część zostawić w woreczku.
Drugą część rozwałkować na podsypaną mąką stolnicy lub blacie stołu.
Rozwałkowane ciasto, kroić w grubsze paski.
Z resztą ciasta postąpić tak samo.
Pokrojony makaron zostawić na podsypanym blacie stołu, do lekkiego obeschnięcia.
Makaron ugotować al dente, w delikatnie osolonej wodzie.Kiwi obrać ze skórki, pokroić w pasterki albo kostkę.
Brzoskwinie osączyć z syropu, pokroić w kostkę.Śmietanę z cukrem, ubić na sztywno.
Makaron wymieszać z owocami, nałożyć na środek makaronu po 1-2 łyżki śmietany, polać płynnym miodem.
SMACZNEGO !!!!