Czekoladowy krem z kaszy jaglanej

Czekoladowy krem z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1,5 szklanki
  • kasza jaglana

    1/2 szklanki
  • daktyle

    15 sztuk
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czekoladowy krem z kaszy jaglanej

Kaszę płuczemy pod gorącą wodą około 10 minut.Następnie przelewamy zimna wodą.Kaszę zalewamy mlekiem i gotujemy aż płyn się wchłonie. Odstawiamy do przestudzenia.Daktyle moczymy w gorącej wodzie przez 15 minut.Schłodzoną kaszę przekładamy do kielicha blendera,dodajemy odciśnięte z wody daktyle i kakao.Miksujemy na gładką masę.W razie potrzeby dodajemy odrobinę wody z moczenia daktyli.
justynkag
Krem nadaje się do naleśników, placków a także można posmarować nim chleb.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

anulka69 08.05.2017 09:13
jeśli czekoladowy to musi być pyszny
Edita 07.04.2017 15:05
fajny krem
Ola1984 28.03.2017 19:36
Świetny pomysł na zdrowy krem :) Dzięki dodatkowi daktyli na pewno super smakuje :)
benka 28.03.2017 19:04
Muszę wypróbować, zdrowy krem bez cukru, super.
cukiereczek 28.03.2017 17:37
Super przepis
Futka 28.03.2017 13:01
Wspaniały i niezwykle smakowity krem :)
gosia56 28.03.2017 11:32
ciekawa jestem jego smaku ;)
agaK. 28.03.2017 11:27
Ciekawy fajny:)
Mniam 28.03.2017 11:09
Bardzo lubię takie kremy na kaszy jaglanej :)
Wafelek2601 28.03.2017 10:59
Bardzo dobry

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat