Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy deser na ciepło

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

budyń czekoladowy 1 torebka
mleko 1/2 l
cukier trzcinowy 2 łyżeczki
banan 1 szt
śmietana 30% 200 ml
czekolada gorzka 6 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy deser na ciepło

Proszek budyniowy wymieszać z mlekiem – pół szklanki i dodać cukier trzcinowy. Resztę mleka zagotować i wlać mieszankę budyniową, ciągle mieszając zagotować, wlać do salaterek i ostudzić. Pokroić banana na plasterki.Ubić dobrze schłodzoną śmietanę 30%. Roztopić czekoladę w mikrofali lub kąpieli wodnej.Na ostudzony budyń wycisnąć z rękawa cukierniczego ubitą śmietanę. Poukładać plasterki banana. Polać roztopioną czekoladą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.05.2015 17:15
Wygląda rewelacyjnie
Aneta41 13.04.2015 16:58
Wygląda smakowicie i na pewno też smakuje
Agnieszka Kępa
Agnieszka Kępa 10.04.2015 12:41
Wygląda bardzo smakowicie :)
msmariusz 08.04.2015 23:11
smakowity deser
miodunka 01.02.2015 17:33
Pyszne mniam, mniam!!
Zdzisław 27.01.2015 18:50
takie słodkości lubię zjeść
Adamorek 27.01.2015 13:05
piękny kwiatek
zabcia117 27.01.2015 12:17
świetny przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak