Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek mascarpone 220 g
kaw mielona 2 łyzki
cuier puder 25 g
czekolada drobno starta 80 g
lód 350 g

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowy deser

Dobrze wymieszać cukier z serkiem mascarpone i kawą.Czekoladę wymieszać ze 5 łyzkami śmietany a potem z masą.
serową. Resztę smietany ubić i następnie powoli wymieszac z masą serowa.Mieszankę włożyć do zamrazalnika. Podawać w formie lodów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak