Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy budyń

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola czerwona 3/4 szklanki ugotowanej
mleko 1 3/4 szklanki
kakao 1 łyżka
czekolada gorzka 9 kostek
miód 1 łyżka
mąka ziemniaczana 3/4 łyżki
migdały siekane

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy budyń

Fasole przepłukać, wsypać do blendera, dolać 1,5 szklanki mleka, dokładnie zblendować. Przelać do garnka, dodać 6 kostek czekolady, kakao i miód. Pozostałe 3 kostki czekolady drobno posiekać, pozostałe mleko wymieszać z mąką ziemniaczaną. Składniki w garnku podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając, gdy zawrze dodać mleko z mąką ziemniaczaną, mieszać, aż masa zgęstnieje, zdjąć z ognia, dodać pozostałą posiekaną czekoladę i łyżkę posiekanych migdałów, wymieszać, nalać do miseczek. Przed podaniem posypać posiekanymi migdałami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bryndzia93 19.03.2016 18:55
Ciekawe jak smakuję muszę wypróbować :)
IwonaKa 20.11.2015 22:25
pyszny deser,zjadłabym chętnie
adelajda 24.09.2015 16:43
Dobry przepis :)
Margo1 21.09.2015 17:26
Wspaniały deser i apetyczny
Jolie 12.09.2015 08:32
wygląda apetycznie, chętnie spróbuję zrobić :)
Jagódka77 10.09.2015 08:21
oryginalny pomysł na pyszny deser
mami93 07.09.2015 14:08
Pyszności :)
Habibi 06.09.2015 13:00
ja z wygody do wszelkich wypieków i deserów używam przeważnie fasoli z puszki, ale jak najdokładniej przepłukuję ją pod bieżącą wodą
Madzai 06.09.2015 12:09
Apetyczne :)
inka2012 06.09.2015 11:36
pychota! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak