Czekoladowy ambasador

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 szt
  • cukier

    2 szkl
  • mleko

    1/2 szkl
  • kakao

    3 łyżki
  • jaja

    5 szt
  • mąka

    2 szkl
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margaryne, mleko, cukier i kakao zagotować. Odlać pół szklanki, recztę ostudzić. Do ostudzonej masy dodać, żółtka, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić na sztywno białka i dodać je delikatnie do masy. Przełożyć do natłuszczonej foremki i upiec w 180st przez ok 40 min (do suchego patyczka). Po wyjęciu z piekarnika polać odstawioną polewą czekoladową i odstawić do wystudzenia.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ania321 10.04.2013 12:28
chętnie zjadłabym kawałek :)
reniatka 10.04.2013 10:57
bardzo smaczne
Bogusiaz 10.04.2013 10:27
robię bardzo podobne ciacho, bardzo je lubię
Konczi 10.04.2013 10:25
proste i smaczne ciacho :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat