Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-truskawkowe torciki
Żółtka dodać do ubitych białek i bardzo ostrożnie wszystko wymieszać w trakcie dodać przesianą mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia.
Prostokątną formę (33 cm na 23 cm) wyłożyć papierem i do pieczenia i wylać do niej ciasto.
Piekarnik nagrzać do 180st i piec ciasto około 45 min.
Krem budyniowy: Na mleku ugotować budyń i dobrze wystudzić, miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na krem i w trakcie ucierania dodawać porcjami zimny budyń na koniec delikatnie wymieszać z wódką.
Upieczone i wystudzone ciasto przeciąć wzdłuż na trzy placki i nasączyć je kawą wymieszaną z alkoholem, następnie ponownie układając je w formie przełożyć kremem budyniowym.
Ciasto wychodzi wysokie więc musimy zrobić dookoła niego kołnierzyk z papieru, następnie cały wierzch ciasta obłożyć truskawkami pokrojonymi w plasterki ( truskawek musi być dużo), następnie delikatnie zalać je gęstniejącą galaretka przygotowana zgodnie z zaleceniami na opakowaniu.
Ciasto odstawić do lodówki na kilka godzin, aby zastygło.