Czekoladowo-karmelowa kawa z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada gorzka

    3 kostka
  • bita śmietana

    2 łyżka
  • cukier

    do smaku
  • espresso

    200 mililitr
  • karmel

    3 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W kawiarce zaparzyć mocne espresso. Do szklanki włożyć 2 kostki czekolady i zalać je 2 łyżeczkami syropu karmelowego. Zalać gorącą kawą i wymieszać do rozpuszczenia czekolady. Opcjonalnie dosłodzić. Udekorować bitą śmietaną, wiórkami startej czekolady i 1 łyżeczką syropu karmelowego. Podawać gorącą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona32 01.06.2013 19:47
gites smaczne...
GOSIA18 05.11.2012 12:09
kawa w każdej postaci, pycha
Simeo 05.11.2012 08:14
pycha
Ania31 04.11.2012 22:14
co za pyszność :) mniiiam...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat