Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo-karmelowa kawa z bitą śmietaną

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada gorzka 3 kostka
bita śmietana 2 łyżka
cukier do smaku
espresso 200 mililitr
karmel 3 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-karmelowa kawa z bitą śmietaną

W kawiarce zaparzyć mocne espresso. Do szklanki włożyć 2 kostki czekolady i zalać je 2 łyżeczkami syropu karmelowego. Zalać gorącą kawą i wymieszać do rozpuszczenia czekolady. Opcjonalnie dosłodzić. Udekorować bitą śmietaną, wiórkami startej czekolady i 1 łyżeczką syropu karmelowego. Podawać gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona32 01.06.2013 19:47
gites smaczne...
GOSIA18 05.11.2012 12:09
kawa w każdej postaci, pycha
Simeo 05.11.2012 08:14
pycha
Ania31 04.11.2012 22:14
co za pyszność :) mniiiam...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak