Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo-kardamonowe ciasteczka świąteczne.

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
kakao 1 łyżka
cukier 12,5 dag
masło 12,5 dag
jajko 2 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
olejek pomarańczowy 1 szt
kardamon 10 z kardamonem

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-kardamonowe ciasteczka świąteczne.

Masło utrzeć z cukrem i następnie z jajkami. Stopić czekoladę i ostudzoną dodać do masy maślanej, dodać aromat.
Mąkę przesiać z proszkiem , kakao i dodać do masy czekoladowej. Wyrobić gęste ciasto. Na wysmarowanej tłuszczem blasze układać łyżeczką porcje ciasta.
Piec w temp.180 stop.10-12min.
Jeżeli nie mamy czekolady z kardamonem ,to dajemy gorzką+1 łyżeczkę startego kardamonu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 06.12.2013 18:18
Lubię te smaki.
stef 05.12.2013 22:58
Lubię takie słodkości.
gosia561 05.12.2013 19:42
zrobię na święta
Maria 70 05.12.2013 16:54
Piękne i na pewno ciekawe w smaku.
Beata999 05.12.2013 16:43
Pięknie czekoladowe.
fotoviderek 05.12.2013 14:18
Cieszą oczy i podniebienie :)
Krzysztof15 05.12.2013 12:50
super wygladaja
SylwiaMagdaSabin 05.12.2013 12:46
Idealny przepis na teraz.
Marta1986 05.12.2013 12:45
bardzo smaczne
Ania321 05.12.2013 11:59
ale pyszności :)
EwelinkA_93 05.12.2013 11:14
muszą być przepyszne :-)
Monia 05.12.2013 11:10
Wyglądają wprost bajkowo :)
krystyna330 05.12.2013 10:58
moje smaki
Kasia35 05.12.2013 10:51
świetny smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak