Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo-malinowa rolada

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 4 sztuki
cukier 8 dag
mąka tortowa 5 dag
budyń czekoladowy 1 opakowanie
olej 1 łyżka

krem

śmietana 30% 500 ml
krem śmietankowy 1 opakowanie

Dodatkowo

maliny świeże
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-malinowa rolada

Jajka ubić z dodatkiem szczypty soli i cukru, ubijać do momentu powstania puszystej masy, następnie dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem budyniowym i delikatnie wymieszać na koniec dodać olej.
Blaszkę z wyposażenia piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia i wylać na nią ciasto i wyrównać. Piec w temp. 180st około 10 minut po upieczeniu ciasto wyjąć na ściereczkę posypaną cukrem pudrem i zwinąć w roladę, odstawić do wystudzenia.

Zimną śmietanę ubić z dodatkiem kremu śmietankowego o smaku malinowym zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wystudzone ciasto rozwinąć i delikatnie zdjąć papier, posmarować kremem i posypać malinami, ponownie zwinąć roladę, zawinąć w folię aluminiową i odstawić do lodówki do zastygnięcia.
Przed podaniem roladę posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta Ryżek-Kalkowska 03.11.2016 11:45
na takie ciacho miałabym ochotę!
Malinka 03.11.2016 11:24
Uwielbiam takie słodkości!
Krzysztof15 03.11.2016 09:19
pyszna roladka
KORAL 03.11.2016 08:17
Apetyczna :)
gusia1000 03.11.2016 00:20
Smaczne ciasto.
MałaMi89 02.11.2016 22:01
Wow! Świetna :)
Wiktoria29 02.11.2016 21:49
musiała być pyszna
Marta1986 02.11.2016 20:56
bardzo smaczne mniam
bertpvd 02.11.2016 20:44
wygląda obłędnie ! jak z najlepszej cukierni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak