Czekoladowo-kokosowe babeczki z kaszy jaglanej

Czekoladowo-kokosowe babeczki z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

12 sztuk

  • kasza jaglana

    100 gram
  • cukier

    110 gram
  • jogurt naturalny

    125 gram
  • olej kokosowy

    100 gram
  • jajko

    2 sztuki
  • kakao

    4 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka

Dodatkowo

  • wiórki kokosowe

    50 gram

Bita śmietana

  • śmietana 30%

    150 ml
  • cukier puder

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć do miski i pozostawić do ostudzenia.
Dodać roztopiony olej kokosowy, jogurt, jajko, oba cukry, kakao oraz proszek do pieczenia.
Całość zblendować do momentu uzyskania gładkiej konsystencji i na końcu wymieszać z wiórkami.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić masą.
Babeczki piec w uprzednio rozgrzanym piekarniku przez około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przygotować bitą śmietanę.
Kremówkę z pudrem ubić na sztywno, a następnie udekorować nią ostudzone babeczki.
Diana Rusiłowicz
Są wilgotne, takie mocno czekoladowo-kokosowe i cudownie pachną. Kaszy jaglanej w ogóle nie czuć i moim zdaniem odrobinę przypominają świetne brownie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.06.2018 19:23
super babki.

gusia1000

05.06.2018 19:20
super babeczki.

bietka

27.03.2018 12:30
Pyszne, koniecznie muszę wypróbować :)

jejkuchnia

26.03.2018 19:30
Smaczne. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat