Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo-kokosowe babeczki z kaszy jaglanej

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

12 sztuk

kasza jaglana 100 gram
cukier 110 gram
jogurt naturalny 125 gram
olej kokosowy 100 gram
jajko 2 sztuki
kakao 4 łyżki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Dodatkowo

wiórki kokosowe 50 gram

Bita śmietana

śmietana 30% 150 ml
cukier puder 1 łyżeczka

Porada

Są wilgotne, takie mocno czekoladowo-kokosowe i cudownie pachną. Kaszy jaglanej w ogóle nie czuć i moim zdaniem odrobinę przypominają świetne brownie.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo-kokosowe babeczki z kaszy jaglanej

Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć do miski i pozostawić do ostudzenia.
Dodać roztopiony olej kokosowy, jogurt, jajko, oba cukry, kakao oraz proszek do pieczenia.
Całość zblendować do momentu uzyskania gładkiej konsystencji i na końcu wymieszać z wiórkami.
Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i wypełnić masą.
Babeczki piec w uprzednio rozgrzanym piekarniku przez około 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Przygotować bitą śmietanę.
Kremówkę z pudrem ubić na sztywno, a następnie udekorować nią ostudzone babeczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 19:23
super babki.
gusia1000 05.06.2018 19:20
super babeczki.
bietka 27.03.2018 12:30
Pyszne, koniecznie muszę wypróbować :)
jejkuchnia 26.03.2018 19:30
Smaczne. :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak