Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowo jagodowe ciasto

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolady mlecznej 200 g
mrożonych jagód 3/4 szk
mogą być świeże
drobnego cukru brązowego 200 g
margaryna kostka 150 g
kakao 1 łyżka
jajko 3
mąki pszennej typ 500 150 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder
draże 100 białe

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowo jagodowe ciasto

Kroki postępowania

1
W kąpieli wodnej roztopić margaryną z czekoladą mleczną.
Krok 1 - Czekoladowo jagodowe ciasto foto
2
Po roztopieniu tych składników dodać cukier i wymieszać aż cukier się rozpuści. Następnie mieszając dodawać po jednym jajku a gdy jajka połączą się z czekoladą dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao i wymieszać ciasto. Na koniec dodać jagody i białą polewę ( polewa i tak się rozpuści i nie będzie widoczna, a jagody można obtoczyć w mące ) i ponownie ciasto wymieszać.
Krok 2 - Czekoladowo jagodowe ciasto foto
3
Tortownicę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175-180 stopni na 40-45 minut do suchego patyczka.
Krok 3 - Czekoladowo jagodowe ciasto foto
4
Po upieczeniu ciasto wyjąć, przestudzić a potem posypać cukrem pudrem i pokroić na kawałki.
Krok 4 - Czekoladowo jagodowe ciasto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 20.07.2013 16:20
Super wyrosło ;)
Zdzisław 20.07.2013 11:45
pyszne ciasto na deser
monisia1977 20.07.2013 11:28
super ciacho
KasiaK90 20.07.2013 09:52
uwielbiam takie ciasta! mniam!
lara 20.07.2013 09:31
bardzo ciekawy przepis
usmiech 19.07.2013 23:08
musi być pyszne
Dorota76 19.07.2013 22:32
musi mieć ciekawy smak
owca441 19.07.2013 21:19
świetne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak