Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt kakaowy
-
jajko
5 szt. -
mąka pszenna
3/4 szklanki -
kakao
2 łyżki -
cukier
3/4 szklanki -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
Masa czekoladowa
-
śmietana 30%
200 g -
serek mascarpone
250 g -
cukier puder
3 łyżki -
czekolada mleczna
100 g
Galaretka
-
galaretka agrestowa
2 opakowania -
gruszki
3-4 szt.
Sposób przygotowania
2. Masa czekoladowa: śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone oraz startą na dużych oczkach czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki do stężenia masy.
3. Galaretka: Obie galaretki rozpuszczamy w 3,5 szklankach wrzątku. Z gruszek usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Gruszki wrzucamy do tężejącej galaretki i wlewamy na masę śmietanową. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego :)
Komentarze (14)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (4)