CZEKOLADOWO – ORZECHOWE MINI BABECZKI NIGELLI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier puder

    200 g
  • miękkie masło

    50 g
  • gładkie orzechowe masło

    200 g
  • do przybrania:

  • mleczna czekolada

    200 g
  • gorzka czekolada

    100 g
  • złote gwiazdki

  • cukier brązowy

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Umieść wszystkie składniki ciasta w misce robota stacjonarnego. Wymieszaj mieszaninę, aż będzie przypominać piasek.
2. Przygotuj formę do mini muffin. Wyłóż jakimiś ozdobnymi papilotkami.
3.Nakładaj ciasto do foremek. Dociskaj mieszaninę żeby w miarę dobrze przylegała do dna.
4.Połam czekoladę do miseczki i rozpuść w kąpieli wodnej.
5.Polej lekko przestudzona czekoladą mini babeczki.
6. W szczyt każdej babeczki wciśnij po gwiazdce albo kuleczce, w zależności co wybrałaś. Wstaw do lodówki na minimum pół godziny aby stężały. Można je zrobić wcześniej i 10-15 min przed podaniem wystawić z lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat