Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowiec z jabłkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
jajko 4 szt.
cukier puder 3/4 szklanki
olej 3/4 szklanki
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
czekolada gorzka 50 g
biała czekolada 50 g
płatki migdałowe 1/2 szklanki
jabłko kwaśne 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowiec z jabłkami

Mąkę przesiewamy przez sitko do miski, łączymy z kakao, cynamonem, proszkiem do pieczenia i sodą. Jabłka myjemy, obieramy, czyścimy z gniazd nasiennych i kroimy w małą kostkę. Czekoladę gorzką i białą kroimy w drobną kosteczkę. Płatki migdałowe lekko siekamy. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo olej, cały czas miksując. Następnie wsypujemy wymieszane składniki suche i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Na końcu dodajemy posiekane płatki migdałowe, pokrojoną czekoladę gorzką i białą oraz jabłka. Mieszamy delikatnie za pomocą łyżki. Ciasto przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy ok. 30-35 min. w temp. 180 stopni. Studzimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 12.11.2016 14:26
apetycznie wyglada
Docherro 12.11.2016 11:16
Pyszne ciasto:)
Patrycja33 12.11.2016 10:35
Super ciacho:-)
Habibi 12.11.2016 09:49
ukochane ciasta mojego męża to właśnie te z jablkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak