Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowiec na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/3 kostki
śmietana kremowa 30% lub 36% 1/2 litra
czekolada mleczna 200 gram
mleko 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat
herbatniki czekoladowe 150 kruche

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowiec na zimno

Masło roztopić, ostudzić. Ciastka bardzo mocno rozkruszyć, dodać do nich masło, wymieszać. Masę wyłożyć do tortownicy, wyrównać, ugnieść, schłodzić w lodówce. Żelatynę namoczyć w mleku, po czym ją rozpuścić i ostudzić. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić,dodać do niej żelatynę i czekoladę. Wymieszać, wylać na spód z ciastek. Schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 14.08.2013 09:26
ciekawy przepis :)
Sroczka 25.12.2012 20:51
Sądząc po składnikach i przygotowaniu z pewnością by mi smakowało.
alaaa 10.05.2012 15:15
super propozycja
Misiabe 27.12.2011 22:56
mmmm chce kawałek :)
Marlena/Kinia 08.10.2011 12:53
Pychotka:)
Weronika_eM 11.07.2011 23:12
pyszności
Nina7 11.07.2011 15:24
Musi być przepyszny:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak