Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowiec na rumie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
rodzynki 1 graść
mleko sojowe 1/2 szklanki
wegańska margaryna 1 kostka
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
kakao 4 łyżki
rum 100 ml
dżem morelowy 2 łyżki
wiórki kokosowe
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowiec na rumie

Mleko wraz z masłem i cukrem podgrzewamy, cały czas starannie mieszając, aż do połączenia składników. Powoli dodajemy kakao, rum i cukier waniliowy, również nieustannie mieszając. W misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia i wylewamy na nią ciepłą kakaową masę. Na koniec dodajemy bakalie. Wymieszane ciasto wlewamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na ok 50 minut. Po wyciągnięciu i wystudzeniu, smarujemy wierzch ciasta powidłami i posypujemy wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 10.10.2012 16:01
wow, wspaniale wygląda
manaika 08.10.2012 22:16
pycha
Miki 08.10.2012 21:31
extra
Katarzyna47 08.10.2012 21:17
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak