Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe z serem i wiśniami
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Całe jajka ubijmy z cukrem na puch , a następnie wsypujemy mąkę przesianą z kakao – mieszamy.
Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wygładzamy, pieczemy ok. 13 min. w 180C.
Ciepłe wyjmujemy i wykładamy nic keksówkę ( o podobnej do blachy długości ).
Serki homogenizowane mieszamy z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym , a następnie dodajemy 1 łyżkę żelatyny rozpuszczonej w 3 łyżkach wody – bardzo! dokładnie miksujemy.
Przygotowane serki wylewamy na ciasto czekoladowe, wygładzamy.
Wypestkowane wiśnie mieszamy z 2 łyżkami żelatyny rozpuszczonymi w 150 ml gorącego soku wiśniowego – dokładnie mieszamy.
Wylewamy na masę serową, wygładzamy.
Wkładamy do lodówki na conajmniej 3 godziny.
Podajemy np. z gałką lodów ;)
Smacznego!