Czekoladowe wafle z masą z kaszy jaglanej

Czekoladowe wafle z masą z kaszy jaglanej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • listki waflowe

    1 opakowanie

Masa

  • kasza jaglana

    100 gram
  • czekolada mleczna

    100 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, przełożyć do miski i pozostawić do ostudzenia.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, a następnie przelać do kaszy i zblendować do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
Wafle obficie posmarować masą i złożone obwinąć folią aluminiową lub spożywczą.
Całość włożyć do lodówki i obciążyć jakimś ciężkim przedmiotem.
Po schłodzeniu pokroić według uznania.
Diana Rusiłowicz
Jeśli podmienicie czekoladę mleczną na gorzką to wafelki będą bardziej fit. Użyłam do nich bezcukrowych listków waflowych, ale zwykłe wafle tortowe także świetnie się sprawdzą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gusia1000

05.06.2018 19:24
pyszne sa.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat