CZEKOLADOWE WAFELKI

CZEKOLADOWE WAFELKI

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wafle kwadratowe

    1 paczka
  • masło

    20 dkg
  • cukier puder

    0,5 szkl
  • kakao

    2 łyżki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania CZEKOLADOWE WAFELKI

Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką, puszystą masę, dodać kakao, wymieszać. Wafel posmarować kakaową masą, cienko ale dokładnie. Przykryć waflem, posmarować dżemem. Smarować wafle na zmianę dżemem i masą kakaową. Odstawić w chłodne miejsce i przycisnąć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Małgorzata72 08.04.2011 10:37
fajne na dziecka urodzinki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat