Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe serduszka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 200 g
czekolada mleczna 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe serduszka

Gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i wkładamy do szklanej miski, którą ustawiamy na rondelku z wodą. Wodę podgrzewamy na wolnym ogniu , uważając aby jej nie zagotować.Czekoladę mieszamy co jakiś czas do momentu aż się rozpuści. Zdejmujemy miskę z rondelka, owijamy ręcznikiem aby zapobiec wychłodzeniu czekolady i dodajemy połamaną czekoladę mleczną. Mieszamy do momentu aż się rozpuści. Do formy wlewamy płynną masę czekoladową i równamy wierzch. Uderzamy delikatnie formą o blat stołu czy szafki aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Odstawiamy formę w chłodne miejsce na minimum 30 minut aby czekolada stężała. Po wyjęciu z formy czekoladki mogą mieć po bokach nadmiar czekolady, wtedy odcinamy je nożykiem. Ja część czekoladek owijam w ozdobną folię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 21.03.2015 13:53
domowe najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak