Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowe racuchy malinowo-jabłkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 1 szt
dżem malinowy 2 łyzki
jajko 3 szt
cukier puder 2 łyzki
kakao 1 łyżka
mąka 1 szklanka
Cukier z cynamonem do ciast i deserów Prymat 1 szt
czekolada gorzka 50 g
twaróg 200 (waniliowy)

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowe racuchy malinowo-jabłkowe

W miseczce mieszam twaróg, żółtka, cukry, kakao i dżem malinowy.Czekoladę rozpuszczam w kapieli wodnej. Dodaję do sera i żółtek. Dodaję szklankę mąki i całość miksuje na małych obrotach. Jedno duże jabłko obieram i kroję na małe kawałki.
Białka ubijam na sztywna pianę. Dodaję do masy i delikatnie mieszam.
Smażę na złoty kolor.
Podaję ze świeżymi malinami lub dżemem malinowym.
Pycha!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.01.2013 00:10
muszę zrobić takie racuchy
xxxbulix 19.11.2012 12:20
muszą być smaczne
Renata22 03.09.2012 20:26
zapominalska ja ;))...oczywiście zapomniałam umieścić w przepisie, ale tak, czekolady nie idzie tu dużo ;)
malinka18 03.09.2012 20:21
racuchy to ja uwielbiam ze wszystkim...
BeataJ 03.09.2012 20:07
Pani coś tej czekolady mało ale wyśmienicie wygladają :D
ewka1978 03.09.2012 18:03
a gdzie czekolada?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak