Czekoladowe placki z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

  • mąka pszenna

    300 g
  • roztopiona mleczna czeko

    tabliczka
  • mleko

    200 ml
  • olej

    1 łyżka
  • cukier

    50 g
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • jabłka

    2
  • cukier puder

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki połącz ze sobą na jednolitą masę. Gotowe ciasto wylewaj na rozgrzaną patelnię, na wierzchu ułóż cienko pokrojone plasterki jabłka lekko je dociskając. Smaż na średnim ogniu pod przykryciem. Gdy spód placuszków będzie łatwo odchodzić od patelni, przewróć je na drugą stronę i smaż jeszcze przez około minutę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 13.03.2012 09:44
Interesujący przepis :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat