Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Naleśniki czekoladowe:
-
jajko
3 szt -
mąka
2 szk -
mleko
1 szk -
woda zimna
1 szk -
kakao
1 łyżka -
cukier
3 łyżki -
olej
2 łyżki
Krem jaglany
-
kasza jaglana
0,5 szk -
mleko
0,5 szk -
cukier waniliowy
2 łyżeczki -
cukier puder
3 łyżki -
truskawki
15 dag
Przepis i sposób przygotowania Czekoladowe naleśniki z kremem jaglanym i truskawkami
Krem jaglany: Kaszę jaglana opłukać w zimnej wodzie, następnie przelać gorącą wodą i zagotować do miękkości, odcedzić. Do kaszy jaglanej wlać mleko i rozdrobnić blenderem na gładki krem. Następnie dodać cukier waniliowy i cukier puder i całość wymieszać.
Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na plasterki.
Na każdym naleśniku rozsmarować krem jaglany i ułożyć truskawki. Naleśniki złożyć w trójkąty.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się