Czekoladowe naleśniki z kremem jaglanym i truskawkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Naleśniki czekoladowe:

  • jajko

    3 szt
  • mąka

    2 szk
  • mleko

    1 szk
  • woda zimna

    1 szk
  • kakao

    1 łyżka
  • cukier

    3 łyżki
  • olej

    2 łyżki

Krem jaglany

  • kasza jaglana

    0,5 szk
  • mleko

    0,5 szk
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • cukier puder

    3 łyżki
  • truskawki

    15 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Naleśniki: Jajka wbić do miski, dodać mąkę, mleko, wodę, cukier, kakao i olej. Całość zmiksować i usmażyć naleśniki.
Krem jaglany: Kaszę jaglana opłukać w zimnej wodzie, następnie przelać gorącą wodą i zagotować do miękkości, odcedzić. Do kaszy jaglanej wlać mleko i rozdrobnić blenderem na gładki krem. Następnie dodać cukier waniliowy i cukier puder i całość wymieszać.
Truskawki umyć, usunąć szypułki i pokroić na plasterki.
Na każdym naleśniku rozsmarować krem jaglany i ułożyć truskawki. Naleśniki złożyć w trójkąty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IwonaKa 25.06.2017 11:02
na pewno pyszne
KORAL 25.06.2017 07:56
bardzo smaczne :)
gosia56 24.06.2017 17:48
moje smaki super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat