Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe muffinki z kokosem i prażonymi migdałami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szkl
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
kokos 3 łyzki
cukier 0,5 szkl
olej 0,5 szkl
mleko 0,5 szkl
czekolada mleczna 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe muffinki z kokosem i prażonymi migdałami

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia.

Dodajemy cukier , kokos i wbijamy jajka.

Wszystko razem dokładnie miksujemy wlewając powoli olej i po odrobinie mleka.

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej , dodajemy do masy i dokładnie mieszamy – ciasto powinno miec konsystencję śmietany / budyniu.

Wkładamy do foremek na muffinki ( ja używamy silikonowych ) do 3/4 wysokości.

Pieczemy ok. 20 25 / 180C.

Po lekkim ostudzeniu obficie polewamy białą czekoladą i posypujemy podprażonymi płatkami migdałów i kokosem.

Zajadamy!

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 23.02.2014 16:09
fajne mufinki
Triss 22.02.2014 21:40
piękne, nie myślmy o kaloriach. :P
patryska76 22.02.2014 21:32
Pyszne muffinki ;-)
mufinka79 22.02.2014 21:16
Pyszności :)
Romanowka 22.02.2014 21:07
Pięknie babeczki ale raczej nie są niskokaloryczne :)
monia2005 22.02.2014 20:01
Piękne i smakowite zdjęcie .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak