Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe motylki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
kakao 2 łyżki
jajko 1 sztuka
woda 3/4 szklanki
cukier 2 łyżki
olej do smażenia
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe motylki

Wymieszać na sucho cukier, mąkę, kakao ,dodać jajko i wodę ,ubić gładkie i lejące się ciasto ,ubijać do uzyskania pęcherzyków powietrza.
W wąskim garnku rozgrzać olej razem ze specjalną foremka do smażenia motyli.Gorącą foremkę zanurzyć w cieście tak,aby nie zalać górnej powierzchni foremki,po przyklejeniu się ciasta ,zanurzyć foremkę w gorącym oleju i lekko wstrząsnąć ,aby motyl odkleił się od foremki.Po usmażeniu osuszyć na papierowym ręczniku i obficie posypać cukrem pudrem .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 11.05.2013 14:41
ciekawie zrobione :)
smakosz1988 02.05.2012 07:38
super
Jastinka 20.03.2012 13:17
świetne
czekoladka_m 16.01.2012 13:30
Widziałam kiedyś takie cudo na targach ogrodniczych, pewien pan oferował właśnie takie foremki:):)
Goya 30.10.2011 21:32
super
Gosia40 16.09.2011 17:22
Pysznie wyglądają:)
halina17 15.09.2011 15:47
fajne
owocówka 15.09.2011 14:15
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak