Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe malibu

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 250 ml
wódka 100 ml
wiórki kokosowe 200 g
mleko skondensowane 1
mleko skondensowane niesłodzon 1
kakao 3 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe malibu

Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem i wódką. Zamykamy szczelnie w słoiku i odstawiamy na 5 dni do lodówki. Co drugi dzień możemy przemieszać. Po 5 dniach odcedzamy alkohol przez gazę, dokładnie wyciskając wiórki kokosowe. Do alkoholu dolewamy mleko skondensowane słodzone i niesłodzone. N koniec dodajemy przesiane kakao i mieszamy. Malibu przelewamy do karafki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 27.06.2013 09:18
Nie próbowałam, ale brzmi kusząco :)
jerzy3 08.04.2013 15:59
z czekoladowym malibu jeszcze się nie spotkałem
as28 08.04.2013 15:52
bardzo fajny przepis
Barbara/zuza22_85 30.03.2013 12:43
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak