Czekoladowe malibu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • spirytus

    250 ml
  • wódka

    100 ml
  • wiórki kokosowe

    200 g
  • mleko skondensowane

    1
  • mleko skondensowane niesłodzon

    1
  • kakao

    3 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiórki kokosowe zalewamy spirytusem i wódką. Zamykamy szczelnie w słoiku i odstawiamy na 5 dni do lodówki. Co drugi dzień możemy przemieszać. Po 5 dniach odcedzamy alkohol przez gazę, dokładnie wyciskając wiórki kokosowe. Do alkoholu dolewamy mleko skondensowane słodzone i niesłodzone. N koniec dodajemy przesiane kakao i mieszamy. Malibu przelewamy do karafki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sarenka 27.06.2013 09:18
Nie próbowałam, ale brzmi kusząco :)
jerzy3 08.04.2013 15:59
z czekoladowym malibu jeszcze się nie spotkałem
as28 08.04.2013 15:52
bardzo fajny przepis
Barbara/zuza22_85 30.03.2013 12:43
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat