Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe kajzerki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 500 g
kakao 3 lyżki
mleko ciepłe 250 ml
drożdże 3 dag
olej z orzechów włoskich 3 łyżki
cukier 1 łyżeczka
sól płaska lyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe kajzerki

W mleku rozpuszczamy cukier i drożdże. Kiedy zaczną rosnąć dodajemy resztę składników i wyrabiamy gładkie ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość formujemy bułeczki, które układamy na blaszce oprószonej mąką. Odstawiamy na 15 minut do wyrośnięcia. Pieczemy ok 20 minut w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 29.05.2011 13:25
fajne
ewasylwia 17.05.2011 11:00
pomysłowe
patusia 17.05.2011 05:05
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak