Czekoladowe jajka z nadzieniem jogurtowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka czekoladowe

    2 sztuki
  • jogurt naturalny

    180 g
  • dżem brzoskwiniowy

    2 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladowe jajka ścinamy na czubku.

Jogurt naturalny mieszamy z cukrem waniliowym. Nakładamy do pustych, czekoladowych jajek.

Na wierzch wykładamy łyżeczką trochę dżemu w celu uzyskania ” żółtka „.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mama niejadka 03.10.2016 17:49
Rewelacyjnie wyglądają.
Renataj 03.10.2016 13:56
Ale jaja:) Fajne, pomysłowe i apetyczne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat