Czekoladowe eklerki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1 kostka
  • mąka

    2 szklanki
  • kakao

    3 łyżki
  • cukier puder

    6 łyżek
  • jajka

    5 szt
  • śmietana kremówka

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondla wlać 2 szklanki wody, dodać margarynę, zagotować. Po zagotowaniu zdjąć z ognia, dodać mąkę, wymieszać, postawić z powrotem na ogniu i ucierać aż zgęstnieje. Dodawać po jednym jajku ciągle ucierając. Formę wyłożyć folią, ciasto nałożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać podłużne paluszki. Piec ok 20 min w 190 stopniach.
Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać kakao, wymieszać. Wystudzone eklerki przecinać na pół, napełniać kremem. Ciastka posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwusia 26.10.2012 23:13
ale pychotki tu u Ciebie
romanrafal 04.06.2012 15:34
świetne
jeta72 30.05.2012 12:05
pyszne :-)
Angelika10 16.05.2012 00:22
mniammm ;0
olkaaa 06.05.2012 13:58
super
Iwona51 11.11.2011 09:13
pycha
Juleczka20 20.08.2011 12:10
super
barbara11561 01.07.2011 10:21
Pyszniutkie
barbara11561 01.07.2011 10:21
Pyszniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat