Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza gryczana 200 g
sól 1/2 łyżeczki
czekolada gorzka 100 g
jogurt naturalny 2 łyżki
miód 3 łyżki
kakao 1 łyżka
jajko 2 szt
płatki jaglane 1/2 szk
cynamon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej

Kaszę zagotować w wodzie z dodatkiem soli do miękkości, czekoladę rozpuścić i dodać do kaszy. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, żółtka dodać do kaszy. Do kaszy dodać również kakao, płatki jaglane, jogurt, miód i cynamon. Całość dokładnie wymieszać i rozdrobnić blenderem. Na koniec dodać pianę z białek, wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia foremki. Piec 50 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mama niejadka 29.04.2016 15:00
Takiego jeszcze nie jadłam
mysza75 29.04.2016 10:47
jakie zdrowe ciasto
MałaMi89 28.04.2016 23:42
A to ciekawy przepis...
Wiktoria29 28.04.2016 21:47
ciekawe ciasto
wwwiolka 28.04.2016 21:46
Bardzo fajny przepis.
IZABELA29 28.04.2016 20:39
Fajne kiedys robilam sernik z kaszą tez byl pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak