Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasto z buraczkami i dynią
Kroki postępowania
Jajka utrzeć z cukrem trzcinowym i wlać przestudzoną, płynną czekoladę.
jajko | 3 szt |
cukier trzcinowy | 3/4 szkl |
czekolada gorzka | 70% 100 g |
masło | 100 g |
buraki czerwone | ugotowane 200 g |
ocet | 1 łyżeczka |
mąka pszenna | 1 szkl |
kakao | 2 łyżeczki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
serek mascarpone | 250 g |
śmietana 30% | 200 g |
cukier puder | 1/4 szkl |
puree z dyni | hokkaido 200 g |
cynamon Prymat | 1/2 łyżeczki |
brandy | 2 łyżki |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 3 łyżeczki |
woda | 1/4 szkl |
cukier puder | 1/3 szkl |
kakao | 1 łyżka |
woda | 1/4 szkl |
masło | 50 g |
czekolada gorzka | 50 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: