Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe ciasto z budyniem i śliwkami
4 szklanki mąki dokładnie wymieszaj z 4 łyżkami kakao, 2 łyżeczkami proszku do pieczenia i szczyptą soli, po czym dodaj 1 szklankę cukru, posiekaną margarynę, 4 jajka Szybko zagnieć ciasto o jednolitym kolorze. Maskę podziel na 2 części. Jedną włóż do zamrażalnika na ok. 30 minut, a pozostałe na 10 minut do lodówki, po czym wylep nim blaszkę, dociskając mocno do blaszki. śliwki umyj, przekrój na połówki i wyciągnij pestki Do 250 ml mleka wsyp 3 opakowania budyniu waniliowego i wymieszaj. Pozostałe mleko zagotuj i wlej do niego budyń. Gotuj do uzyskania gęstej masy, cały czas mieszając. Wierzch ciasta posyp 2 łyżeczkami bułki tartej, po czym ułóż cząstki śliwek. Gorący budyń wyłóż na owoce i równomiernie go rozprowadź.
Następnie ciasto z zamrażalnika zatrzeć ma tarce i posyp nim masę budyniową. Piec ok. 50 minut w temperaturze 170°C. Po ostudzeniu pokrój na porcje.
Najlepiej smakuje na drugi dzień.
SMACZNEGO!