Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowe ciasto z bitą śmietaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 8 sztuk
mąka 1 szklanka
cukier 2 szklanki
kakao 3 łyzki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
śmietana 1 litr
usztywniacz do smietay 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowe ciasto z bitą śmietaną

Jajka miksujemy z połowa cukru, dodajemy mąke proszek i kakao mieszamy, wlewamy do formy ciasto pieczemy 40 minut. studzimy, smietne 30 procentową miksujemy z cukem dodajemy usztywniacz,ciasto kroimy na cienkie placki, przekładamy je bitą śmietana , na wiezk mozna nałozyc śmietane jak zostanie a jeśli nie polać polewa czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 21.09.2012 08:51
Apetycznie wygląda.
Ewa/kalapurtka 04.05.2012 23:00
pycha
Ela20 10.03.2012 08:13
ale pychotka :)
Allice 02.01.2012 15:13
smakowicie wygląda
SyMiki 02.08.2011 13:02
pychotka
Nina7 17.01.2011 07:46
brzmi pysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak